2019. augusztus 1., csütörtök

Mi a női ejakuláció?

A tudósok nem értik teljesen a női ejakulációt, és korlátozott kutatások vannak annak működésére és céljára. A női magömlés teljesen normális, bár a kutatók továbbra is megoszlanak abban, hogy hány ember tapasztalja meg. Ebben a cikkben a nők ejakulációjának mechanizmusáról, céljáról és gyakoriságáról szóló jelenlegi gondolkodásmódot vizsgáljuk.



A női magömlés szexuális izgalom miatt fordulhat elő.
A női magömlés azt jelenti, hogy a női húgycsőből folyadék ürül ki orgazmus vagy szexuális izgalom során. A húgycső az a csatorna, amely vizeletet szállít a hólyagból a test külsejébe.
Kétféle női ejakulátum létezik:
Öntözés folyadék. Ez a folyadék általában színtelen és szagtalan, és nagy mennyiségben fordul elő.
Ejakulációs folyadék. Ez a típus jobban hasonlít a férfi spermára. Általában vastag és tejesnek tűnik.
Az elemzés kimutatta, hogy a folyadék prosztatain-foszfatázt (PSA) tartalmaz. A PSA egy enzim, amely jelen van a férfi spermában, és elősegíti a sperma motilitását.
Ezenkívül a női magömlés általában fruktózt tartalmaz, amely egyfajta cukor. A fruktóz általában a férfi spermában is jelen van, ahol a sperma energiaforrásaként működik.

A szakértők úgy vélik, hogy a folyadékban található PSA és a fruktóz a Skene mirigyéből származik. Ezeknek a mirigyeknek a többi neve a paraurethral mirigyek, a Garter-csatorna és a női prosztata.
A Skene mirigyek a hüvely elülső oldalán, a G-pont közelében helyezkednek el. A kutatók úgy vélik, hogy a stimuláció miatt ezek a mirigyek PSA-t és fruktózt termelnek, amelyek azután húgycsőbe kerülnek.

Valódi?
A tudósok évek óta úgy gondolták, hogy a szex során ejakulált nőstények kontinensproblémákat tapasztaltak. Azóta a kutatások megcáfolták ezt az elképzelést, és megerősítették a női magömlés létezését.

Egy 2014. évi tanulmány megállapította, hogy a folyadék felgyülemlik a hólyagban az izgalom során, és az ürítés során elhagyja a húgycsövet. Hét nő vett részt a vizsgálatban, akik a szex során női magömlést tapasztaltak.

A kutatók először ultrahangvizsgálatokat végeztek annak megerősítésére, hogy a résztvevő hólyagja üres volt. A nők ezután addig stimulálták magukat, amíg ki nem ereszkedtek, miközben a kutatók ultrahang segítségével továbbra is monitorozták őket.

A tanulmány megállapította, hogy az összes nő egy üres húgyhólyaggal kezdte meg a kezét, amely izgalom alatt kezdte megtelni. Az ejakuláció utáni vizsgálat során kiderült, hogy a résztvevők hólyagja ismét üres volt.

Ez normális, és milyen gyakori?
A női magömlés teljesen normális, ám az emberek ezt nem gyakran tárgyalják. A Nemzetközi Szexuális Gyógyszerészeti Társaság szerint különböző becslések szerint a nők 10-50% -a ürül ki szex közben.
Egyes szakértők szerint minden nő tapasztalja a magömlést, ám sokan nem veszik észre. Lehetséges, hogy nem tudják róla, mert a folyadék a test elhagyása helyett visszahúzódhat a hólyagba.

Egy régebbi vizsgálatban, amelyben 233 nő vett részt, a résztvevők 14% -a jelezte, hogy az összes vagy a legtöbb orgazmussal ejakulált, míg 54% -uk szerint legalább egyszer megtapasztalták.
Amikor a kutatók összehasonlították az orgazmus előtti és utáni vizeletmintákat, az utóbbiban több PSA-t találtak. Arra a következtetésre jutottak, hogy minden nőstény kidolgozza a magömlést, de nem mindig üríti ki azt. Ehelyett az ejakulátum visszatér a hólyagba, amely vizelés során átadja azt.
Ismert tény, hogy a női magömlés tapasztalatai, beleértve az érzés, kiváltó tényezőket és az ürítés mértékét, személyenként jelentősen eltérnek.