2019. augusztus 6., kedd

Hogyan lehet biztonságos az anális szex?

A kutatások szerint a szexuálisan aktív nők közel 10% -a vesz részt az anális szexben. Annak ellenére, hogy ez egy általános tevékenység, ez még mindig meglehetősen tabu téma. Ezután elemezzük annak hátrányait és a biztonság megőrzésének módjait.

Ha az anális szexre mint a péniszre való anális behatolásra gondolsz, meglepő lesz, hogy rájön, hogy sok más alternatíva is létezik. Az anális szex valójában nyelvével vagy ujjaival, vagy vibrátorok, vibrátorok, játékok és tompa dugók használatával végezhető.

Sajnos azonban számos okból a szexuális tevékenység egyik legveszélyesebb formája. A biztonságos anális szex átfogó tervezést, felkészülést és nyílt kommunikációt igényel a partnerével. Az anális szexhez többféle egészségügyi probléma is kapcsolódik.

Anális baktériumok:
A baktériumtörzsek, például az E. coli, az anális csatornában élnek és könnyen terjednek. Még akkor is, ha Ön és partnere mentes a STD-től és az STI-től, a bakteriális fertőzések mégis befolyásolhatják a cselekményt végrehajtó partnerét. Mindig végezzen jó higiéniát, és ne felejtsen el új óvszert felvinni, mielőtt hüvelyi közösülésre váltana.

Finom anális szövet:
Noha a végbélnyílás körüli bőr keményebb és akadályt képez a fertőzés ellen, a végbélnyíláson belüli lágy szövetek vékonyak és finomak. A behatolás olyan traumákhoz vezethet, mint az anális repedések vagy könnyek, sőt a vérzés is -, így érzékenyebbé teheti a vírusokat és baktériumokat.

Kenés hiánya:
A hüvelyi csatornától eltérően, a végbélnyílás nem hoz létre természetes kenőanyagot a szexhez. Ezért a biztonságos anális szex gyakorlása magában foglalja a vény nélküli kenés valamilyen formáját. Ennek elmulasztása fájdalmat, sérülést vagy vérzést okozhat a behatolás után.

Aranyér súlyosbodása:
Az anális szex általában nem kapcsolódik új aranyér kialakulásához. A nyújtás és a nyomás azonban belső vagy külső fellángolást okozhat, súlyosbítva a tüneteket, például viszketést, duzzanatot és kellemetlenséget.

Vastagbélkárosodás:
Annak ellenére, hogy ritka, az anális penetráció potenciálisan szúrhatja meg a vastagbélét, és műtétet igényelhet. Az anális szexben való részvétel után azonnal forduljon orvosához, ha súlyos végbélvérzést és hasi fájdalmat észlel.


Hogyan lehet biztonságos anális szex
A megfelelő tervezés és felkészülés során az anális szex biztonságos és kellemes élményt jelenthet Önnek és partnerének. Védje egészségét az alábbiakban ismertetett, a biztonságos anális szex használatával kapcsolatos irányelvek betartásával.

Legyen nyitott partnerével:
Ha azt akarja, hogy felfedezze az anális szexet, kezdjen be őszinte beszélgetést partnerével, és beszéljen meg minden aggályt. Rendben, ha a második gondolat akkor is felmerül, ha úgy döntött, hogy fűszerezi a dolgokat a hálószobában. A szex soha nem okozhat kellemetlenséget vagy kellemetlenséget.

Használjon beöntést:
Igen, az anális szex összezavarodhat, és van néhány különféle lehetőség a jó higiénia fenntartására. Fontolja meg beöntés alkalmazását a végbél öblítéséhez, ha úgy gondolja, hogy ez mindkettőt megkönnyíti és növeli az élvezeti tényezőt.

Viseljen óvszert:
Az óvszer segít megvédeni Önt a legtöbb STD és STI ellen az anális szex alatt? Teljesen. Noha az óvszerek nem helyettesítik a rendszeres tesztelést, ugyanolyan hatékonyan tudják megvédeni az egészségét, mint a hüvelyi közösülés során. Egyszerűen ne felejtsen el kicserélni óvszerét a hüvelybe történő behatolás előtt, hogy megakadályozzák a baktériumok átjutását a végbélnyílásból a hüvelybe.

Mosson kezet és vágja le a körmét:
A biztonságos anális szex elkötelezettségének másik módja az, ha kezét tiszta és körmöket tartja tiszta. Ez csökkenti annak esélyét, hogy az érzékeny anális szövetek megszakadjanak, és kopás vagy vérzés jöjjön létre. Alaposan dörzsölje le meleg, szappanos vízzel, beleértve a körmöket is, mielőtt ujjait a végbélnyílásba, a hüvelybe vagy a szájába helyezné.

Biztonságos-e anális szex óvszer nélkül?
Egyáltalán nem. Számos fertőző betegség megoszlik az anális közösülés során, beleértve a HIV-t, a chlamydia-t, a HPV-t, a herpeszet és a gonorrhoeát. Valójában a kutatások az anális szexen keresztül különösen magas HIV és HPV átviteli sebességet mutatnak. A szakértők azt javasolják, hogy mindig használjon védelmet, még akkor is, ha egy monogám kapcsolatban állsz.

Az anális szex terhesség alatt biztonságos?
Ön és partnere dönthet úgy, hogy megengedi magának anális szexet terhesség alatt, amikor a hüvelyi közösülés megnövekszik a hasa miatt. Az anális szex a legtöbb esetben biztonságos, amíg nagy mennyiségű kenőanyagot felvitt, és arra kéri partnerét, hogy legyen különösen szelíd. Bármilyen fájdalom vagy kellemetlenség azt jelenti, hogy azonnal abba kell hagyni.