2019. augusztus 2., péntek

Szex és önbizalom: Segít-e a nemi szervek plasztikázása?

A plasztikai sebészet területén a nemi kozmetikai műtét nőket és férfiakat is felvetett. Ebben a cikkben néhány lehetőséget vizsgálunk meg, függetlenül attól, hogy azok általános vagy szexuális megelégedést hoznak-e, és mit kell szem előtt tartani a nemi szervek kozmetikai műtétének mérlegelésekor.

A hüvely vagy pénisz frissítése javíthatja az életét?
Nemrégiben egy hírportál sok Thaiföldön élő férfinak sokkoló új tendenciát jelentett: péniszfehérítés. Ez visszahívta a figyelmet a gyakran ellentmondásos eljárásokra, amelyekben az ember magánrészeit „javítják”.

Manapság rengeteg a nemi szervek kozmetikai beavatkozása és a nemi szervekkel kapcsolatos „javítás”, amely férfiak és nők számára egyaránt elérhetővé vált, akik valamilyen okból elégedetlennek érezhetik magukat a régiókban.
Az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetsége (ASPS) 2016. évi plasztikai sebészeti statisztikája szerint a labiaplasztikáké, vagy a belső vagy külső labia méretét és alakját megváltoztató beavatkozások iránti igény 39% -kal nőtt 2016-ban, 2015-hez képest.


A férfiak az esztétikai beavatkozások rajongói is, az ASPS szerint az Egyesült Államokban kozmetikai eljárásokat keresők 8% -a. Világszerte több mint 8000 pénisznövelési eljárás zajlik évente, állítja az Esztétikai Plasztikai Sebészet Nemzetközi Társasága.


Milyen nemi szervi "frissítés" érhető el, és miért választjuk őket? Továbbá, valószínűleg javítják-e az önelégedettség és a jólét érzetét?
Az alábbiakban foglalkozunk ezekkel a kérdésekkel, és áttekintést adunk a nemi kozmetikai műtétről, valamint arról, hogy mit kell szem előtt tartania, mielőtt kés alá kerülne.


Női nemi kozmetikai műtét
A nők választhatnak a nemi szervjavító vagy fiatalító eljárások közül, amelyek közül néhány arra koncentrál, hogy saját részei esztétikai szempontból kellemesnek tűnjenek vagy kényelmesebben érezzék magukat, míg mások célja, hogy segítsék a nőket abban, hogy a lapok alatt jobb elégedettséget érjenek el.

Sok nő úgy dönt, hogy a lágyplasztikát alkalmazza, mert a túlzott belső lágyéki bőr fizikailag kényelmetlenné teszi őket.


A labiaplasztika valószínűleg a nők leghíresebb nemi szervi beavatkozása. Ebben csökkentik az egyik vagy mindkét belső labia - a hüvelynyílást körülvevő "ajkak" - méretét.


Ez általában akkor történik, amikor az egyik jólum láthatóan hosszabb, mint a másik, és esztétikailag nem kielégítő, vagy ha az egyik vagy mindkét labia mérete a szexet vagy más fizikai tevékenységeket kellemetlenné vagy fájdalmassá teszi a bőr túlzott meghúzása és csavarodása miatt.


Paul Banwell, a plasztikai és kozmetikai sebész tanácsadója és a Brit Esztétikai Plasztikai Sebészek Szövetsége (BAAPS) tagja elmondta a Medical News Today-nak, hogy a legtöbb nő, aki egy nemi szervek kozmetikai eljárására látogat rá, "jelen van olyan funkcionális kérdések miatt, mint például a kellemetlenség. testmozgás, lovaglás, kerékpározás és jóga. "
"Bizonyos típusú ruhák, fehérneműk és fürdőruhák" - folytatja "- szintén kellemetlen lehet számukra. Ezeknek a betegeknek egy része az esztétikai aggodalmakat megemlítheti, a fizikai tüneteikkel összhangban."
Az ASPS szerint a labiaplasztika átlagosan körülbelül 2730 dollárba kerül az Egyesült Államokban.

A labiaplasztikákat néha csípőcsonkcsökkentő eljárás kíséri - bár az ilyen típusú beavatkozás külön is elvégezhető -, amely magában foglalja a bőr redőinek csökkentését, amelyek "megtöltik" a csiklót.


Ezt pusztán a labiaplasztika utáni megjelenés javítása vagy a klitorális érzékenység javítása érdekében lehet megtenni, bár a BAAPS megjegyzi, hogy "kevés információ áll rendelkezésre az eredményről, kivéve az anekdotális".


A nők választhatnak egy intervenciót is a labia majora (labia majoraplasty) csökkentésére, amelyek a bőr külső "szárnyai", amelyek a labia minorát fedik le.
Akárcsak a labia minora esetében, néhány nő diszkomfortot érezhet a különféle fizikai tevékenységek során tapasztalt labia fő vontatása és megcsavarodása miatt, vagy fizikai szempontból egyszerűen kényelmetlen lehet.


Monsplasztika és hüvelyi meghúzás
Az egyes klinikákon kínált kozmetikai beavatkozás egy másik típusa a monsplasztika vagy a mons pubis méretének csökkentése, amely a has alatt és a labia majora felett található. A női test ez a része természetes kidudorodást mutat, de egyes nők kényelmetlenül érzik magukat a test mérete miatt.
Ezekben az esetekben zsírleszívást gyakran végeznek a felesleges zsírok eltávolítására az adott területről, és néha a bőr eltávolítását is szükségük van.
A hüvelyszorítás, vagy a vaginoplasztika egy "megújító" eljárás, amelynek során a nő hüvelyét megfeszítik, amelyet a nők gyakran igényelnek a természetes szülés után, ami a hüvely feszesebbé válását okozhatja.


A vaginoplasztika magában foglalhatja a "kés alá történő bejutást", bár néha neminvazív eljárások, például lézeres műtét is rendelkezésre állnak. Az ilyen típusú beavatkozásokról kimutatták, hogy segítenek a vizelet-inkontinencia stressz kezelésében is.