2019. május 20., hétfő

Ha eleged van a szexuális kudarcokból

Sok férfi azon az elven van, hogy fogadják el őt a nők úgy, ahogy van. Mindenféle feltétel nélkül. Semmin nem akar, de sajnos nem is képes változtatni. Ennek a viselkedésformának az oka, hogy nem tud okulni előző hibáiból, és egy helyben topog. Sokan nem is gondolnátok, hogy ez a jelenség szociális, társadalmi okokra vezethető vissza. Na de mik is ezek, és mik az okai?


A modern világ és a liberalizmus egyre inkább a nőket helyezi előtérbe. Miközben a gyengébbik nem már a 20. század eleje óta egyre nagyobb hatalmat vív ki magának, a férfiak egyre inkább elnyomásba kerülnek. Az 1900-as évek elején, a feminizmus megjelenésével Emmeline Pankhurst vezetésével kibontakozott a szüfrazsett mozgalom, amely a nők választójogáért és nagyobb politikai hangjáért szállt harcba. A női nemnek végül sikerült ugyanazokat a jogokat kiharcolni, mint a férfiaknak, és egyre inkább nyeregbe érezték magukat.
Ez pedig minket, férfiakat úgy érintett, hogy egy csomó dolgot másképp kell csinálnunk, mint régen. Azzal a magatartással, hogy el kell fogadnunk, hogy a nő egyenrangú partner, sok minden megváltozott. Nem elég, hogy nekünk is ülve kell pisilni, hanem át kell adnunk a családban a nőnek a gyermeknevelés nagy részét is. Miért? Mert a 21. században már annyira nem veszi egymást komolyan a két nem, hogy a házasságok 50%-a végződik válással. Ebből következik az, hogy sok fiú apa nélkül válik férfivá, és nem tudja elsajátítani azokat a magatartásmintákat, amik a családfenntartót jellemzik.

Fentiekből kiindulva azt a tényt állapíthatjuk meg, hogy tökéletesen nők uralta társadalomban élünk. Ez pedig elég sok mindenben visszafog minket már gyermekkorunktól. Például nem bunyózhatunk a játszótéren kedvünkre, nem káromkodhatunk és kiabálhatunk a másikra. Tulajdonképpen már gyermekkorunktól kezdve korlátozva vannak bennünk azok a férfias magatartás minták, amik ösztönösen belénk kódoltak. Tulajdonképpen ha sokan már őszintén (igazán őszintén!) magatokba néztetek, vetődött már fel bennetek az a kérdés növekedésetek során: tett-e titeket valami igazán férfivá?
Azok a viselkedés és magatartásminták, amiket anyáink már kisgyermek korunktól kezdve belénk kódolnak, nem hogy segítik, de hátráltatják a nőkkel való kapcsolatteremtést. Arra próbálnak nevelni minket, hogy legyünk mindig kedves srácok, olvadjunk bele a tömegbe, és legyünk rendesen mindenkivel. Pedig az új évezred óta beláthatjuk, hogy a kedves vagyok taktika egyáltalán nem működik. Az ilyen kedves srác csak életképtelen, akit folyton csak szívatnak társai, ráadásul a nők is sokszor kihasználják őt engedékenysége, tutyimutyisága miatt. A nők 70%-a a zsiványsággal megáldott férfiakra bukik. Ők sokkal talpraesettebbek, így konfliktuskezelő képességük is jobb. Ők azok, akik mindig szembementek mindennel, mert tudat alatt nem hitték el a minket körülvevő társadalmi tévhiteket. És ez vezet a sikerükhöz!


A férfi magatartás kulcsai - társadalom vagy gének?
Ha eddig azt hitted, viselkedésed nagyobb mértékben határozzák meg a szüleidtől örökölt kromoszómák, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk. Életünk során sokkal nagyobb szerepe van jellemünk alakulásában az iskolának, a barátoknak, vagyis a körülöttünk lévő embereknek, úgynevezett szociális zónánknak. Amit látunk magunk körül, azt vesszük át tudattalanul gyermekként. Tulajdonságaink 70%-át a nekünk mutatott minták alakítják ki, amiből később levonjuk, hogy mit érdemes követni és mit nem. Ahogy pedig 15 éves korunktól kezdve egyre inkább eltávolodunk szüleinktől, a barátok, a média és a tévé még nagyobb szerepet kap.

Ez pedig nem csak ránk férfiakra, hanem női kortársainkra is hatással van. Vizsgáljuk meg egy kisit a modern férfiideálokat. A legtöbb újságból és reklámból általában kigyúrt, tökéletes testű macsók mosolyognak vissza ránk, ami nagyon befolyásolják külső önképünket, és akár le is rombolhatják önértékelésünket. Nem szabad elhinned azt, hogy attól leszel férfi, minél több izom van rajtad, és mennyi nőt döntöttél meg. Ez mind csak a 21. századi társadalom nagy téveszméje és ferdítése az ideálokról. Egyszerűen hamis. Egy izmos, kigyúrt, sportos fószer is lehet férfiatlan, ugyanis nem a külső tesz valakit férfivá vagy nővé. Egészen más: ez pedig a viselkedés.


A nőknél való sikerhez szükséges magatartások:
Kezdjük a két legfontosabbal: az életen nem csak a csajozós sikerek, de minden kézzelfogható eredmény kulcsa az öntudatosságban és magabiztosságban rejlik. Ha ezt a kettőt nem fejleszted ki magadban, soha nem lesz elsöprő sikered a nőknél. A legtöbb férfiban azért nincs jelen e két tulajdonság, mert túl sok kudarc éri őket, amiket nem tudnak megfelelően feldolgozni. Ezáltal eltűnik pozitív életszemléletük, és teljesen letargiássá válnak. Énképük a 0-ra kerül, folyton negativizmust sugároznak mindenfelé, és később csak nagyon nehezen tudják természetes önbizalmukat visszaszerezni. E két tulajdonság, az önbizalom és a tudatosságra való törekvés minden férfiban megvan. Te döntesz: felszínre engeded őket vagy elnyomod?

Már látjuk is, hogy e sorokat olvasva egyből azt kérdezed tőlünk: jó jó, de mégis hogyan tudom ezeket a tulajdonságot teljesen kibontakoztatni és megtartani is? ne aggódj, ugyanis erre is van egy hasznos tippünk. Azt tanácsoljuk neked, tanuld meg a helyzeteket tisztán és reálisan értékelni. Mit jelent ez? Csak olyan célokat tűzz magad elé az életben, amit tuti, hogy elérsz. Mindig kis lépcsőfokokon építkezz. Nem kell mindent egyszerre elérni! Viszont ha bízol magadban, hogy eléred végső célod, vagyis a legfölső lépcsőfokot, egyenesben vagy! Csak pozitívan! De ne hidd ez simán menni fog, ugyanis ehhez egy másik kulcsfontosságú dologra is szükséged lesz: arra, hogy megtanulj magadban és másokban is bízni.
Saját, örökölt és jórészt felvett viselkedésmintáidat, szokásaidat nem tudod majd hipp-hopp, egyik napról a másikra megváltoztatni. A személyiségformálás egy folyamatos munka, ami nagy precizitást és önfegyelmet igényel. Tehát folyamatosan kell dolgoznod ahhoz, hogy vonzó és férfias tulajdonságokat vegyél fel, aminek előző két fejezetben taglalt kettő (öntudatosság, magabiztosság) az alapja. Soha ne hagyatkozz arra, hogy most nem jó, ugyanis a lustaság napról napra hátráltat. És hivatkozhatsz arra, hogy új emberré válni, bár soha nem késő elkezdeni, még ráérsz! Egyáltalán nincs időd halogatni! És hogy mivel kezdd el a nagy változást? Egy alapdologgal, aminek tudnivalóit egy másik fejezetben le is írjuk neked. Ez az alapdolog pedig nem más, mint a nonverbális kommunikáció, hétköznapi nyelven testbeszéd.