2019. augusztus 6., kedd

Anális szex és biztonság: minden, amit tudnod kell

Biztonságos?

Az anális szex egy kicsit tabu téma, annak ellenére, hogy egyre népszerűbbMegbízható forrás szexuális tevékenység. Mivel egyre több párt fedezi fel az ilyen típusú szexet, fontos a kockázatok, a jutalmak és a megfelelő stratégia megértése.

A Betegségkezelő Központok (CDC) szerint az anális szex elsősorban a 45 év alatti párok népszerűsége növekszik. Valójában egy nemzeti felmérés szerint 36 százalékMegbízható forrás nők és 44 százalékMegbízható forrás a férfiak száma szerint análszexuálisak voltak egy ellenkező nemű partnerrel.Gondolhat az anális szexre, mint egy péniszre történő anális penetrációra, de van még néhány lehetősége. Az anális szexet ujjakkal vagy a nyelvvel is el lehet végezni. Szexuális játékokat, például vibrátorokat, vibrátorokat és tompa dugókat is használnak.

Mint minden szexuális tevékenység, az anál nem is természetéből fakadóan nem biztonságos. Ez csak több tervezést, előkészítést és kommunikációt igényel, mint a szexuális tevékenység más formái. A szex közbeni biztonságnak prioritást kell élveznie, de a szórakozás is természetesen fontos. Olvassa tovább, hogy többet megtudjon.

Figyelembe veendő dolgok:
Ha kíváncsi az anális szexre, fontos, hogy felkészüljön a hálószobába. Megfelelő óvintézkedések betartása - amelyekhez meg fogunk jutni - az egyetlen módja annak, hogy csökkentsék a sérülés vagy betegség kockázatát. És ha magabiztosnak érzi magát, akkor valószínűbb, hogy élvezni fogja az élményt. Íme, amit előre tudnia kell:

1. A hüvelytől eltérően a végbélnyílás nem kenhető.
A hüvely egy kicsit természetes csoda. Amikor egy nő felébreszkedik, a hüvely saját kenőanyagot biztosít a szexhez. A végbélnyílás azonban nem. Ez azt jelenti, hogy biztosítania kell. A kenés nélküli áthatolás megszakíthatja a végbélnyíláson belüli kényes szövetet, ami fájdalomhoz és vérzéshez vezethet.

2. A hüvelyszövethez hasonlóan a végbélnyíláson belüli szövet érzékenyebb, mint a végbélnyíláson kívüli szövetA végbélnyílás körüli szövet és bőr védőgátként működik az emésztőrendszer alsó felében. A végbélnyíláson belüli szövet azonban vékonyabb, érzékenyebb, és valószínűleg elszakad és vérzik a behatolás eredményeként. Ez növeli a fertőzések, vírusok vagy baktériumok átterjedésének valószínűségét a partnerek között. Még két olyan partner is, akiknek nincsenek szexuális úton terjedő fertőzései (STI), továbbra is átjuthat a baktériumok között a bőrön lévő könnyek révén.

3. A hüvelyhez hasonlóan a végbélnyílásnak olyan izma van, amelynek enyhülnie kell a kényelmes behatoláshozAz anális sphincter egy kicsit a végbél kapujaként működik. Az anális szexhez azonban fontos, hogy ez az izom lazítson. Ez nem csak az élmény élvezetesebbé teszi, hanem csökkenti a könnyezés vagy kellemetlenség kockázatát. A pihenés türelmet jelent, mind a behatolás pillanatában, mind pedig az anális szexhez való megszokásakor.


4. A hüvelyhez hasonlóan a végbélnyílásban baktériumok is vannak. Nem az STI nem az egyetlen, amiért aggódnia kell az anális szexszel való megosztás miatt. A végbélnyílásban vagy annak közelében élő baktériumok könnyen terjedhetnek, ha nem tesz óvintézkedéseket az anális penetráció után. Ha óvszert visel, akkor mindenképpen vegye le és gördítsen be újat, mielőtt hüvelyi szexre lépne. Ha nem visel óvszert, vagy ha kezét vagy játékát használja, akkor anális szex után feltétlenül mossa le alaposan. A baktériumok, mint például a hepatitis A és az E. coli, elterjedhetnek a tisztátalan anális szex gyakorlatokból.

Az anális szexet fontolóra vevő párok számára az ezekre a gyakori kérdésekre adott válaszok segíthetnek abban, hogy eldöntsék, megfelel-e az Ön számára.

1. Fájni fog?
Igen és nem. Ha helyesen hajtják végre, akkor nagyon jól érzi magát. De ez nem azt jelenti, hogy első ízben - vagy akár az első néhány alkalommal - nem tapasztal valamilyen kellemetlenséget anális penetrációval. Szánjon rá időt, hagyja abba, ha kényelmetlenné válik, és próbáljon kevesebb ujjat vagy kisebb játékot használni, amint megszokja az érzést.

2. Normál-e a vérzés?
Igen és nem. Lehetséges, hogy első vagy kettő alkalommal valamilyen vérzést tapasztal. A vérzést azonban a jövőbeni üléseknél meg kell állítani. Ha nem, vagy ha a vérzés a közösülés minden egyes körében rosszabbodik, beszéljen orvosával. Ennek oka a durva behatolás, vagy a mögöttes aggodalom jele lehet.3. Befolyásolja-e a székelési képességemet? Gyakran felmerülhet a mosdó használatának vágya, miután az anál véget ért, ám az anális szex nem akadályozza meg a visszatartást. És a városi mítoszok és az egyik kissé hibás tanulmány ellenére:

Megbízható forrás ami másként sugallja, az anális szex nem fogja kinyújtani a végbélnyílásukat és megakadályozni, hogy megtartsa a bélmozgást.

4. Egyéb mellékhatások és kockázatok:
Az anális szexen néhány további mellékhatás is lehetséges. Ezek tartalmazzák:Az STI terjedése. A nemi közösülés során megosztott fertőzések és betegségek - mint például a HIV, gonorrhoea, chlamydia és herpesz - megoszthatók anális szexen keresztül. Valójában az anális szex a legveszélyesebbMegbízható forrás szexuális viselkedés a HIV átvitelére és megszerzésére mind férfiak, mind nők esetében. Az anális szex fogadó végén (vagy „alján”) 13-szor élnek. Megbízható forrás nagyobb valószínűséggel fertőződik HIV-vel, mint a beillesztő partner (vagy „a felső”).

Aranyér.
Az anális szexből történő nyújtás és nyomás irritálhatja a meglévő aranyérket, de valószínűtlen, hogy az a végbélben és a végbélnyíláson belüli kiszélesedő és kifeszített ereket okozza.

Perforáció.
Ez nagyon ritka, de előfordulhat, hogy az anális penetráció átlyukaszt egy lyukot a vastagbélben. Sebészeti javítás szükséges, így ha anális szex után súlyos végbélvérzést és hasi fájdalmat tapasztal, keresse fel orvosát.