2019. augusztus 2., péntek

A szexualitás típusai

A szexualitás széles spektrumot fed le, és mélyen személyes is. Arról szól, hogy megértsük a szexuális érzéseket és vonzerőket, amelyeket másokkal szemben érezünk, nem pedig azokkal, akikkel valójában szexelünk. A szexualitás különféle típusai vannak, és időbe telik, hogy kitaláljuk, mi illik hozzád. Ha valaki nehéz időt ad neked a szexualitásáról, akkor derítse ki, mit tegyen, és kivel beszéljen.Ez segíthet, ha:szeretné tudni, mi a szexualitásmeg akarja tudni a szexualitás különféle típusaitjobban meg szeretné érteni a saját vagy mások szexualitását. 

A szexualitás megértése
Mindenki szexualitása más és nem feltétlenül olyan egyszerű, mint „meleg” vagy „egyenes”. Vannak, akik csak egy nemhez vonzódnak, mások pedig az emberek sokféleségéhez vonzódnak, nemtől vagy nemtől függetlenül, sok különféle preferencia között.Szexualitásod zavaró lehetNe aggódjon, ha nem biztos benne a szexualitásában. Fiatalnak lenni az ideje annak kitalálására, hogy mi működik az Ön számára. Az erős érzések feltárása és kezelése gyakran a tapasztalat része. Idővel rájössz, hogy leginkább a férfiak vagy a nők, vagy mindkettő, vagy egyikük sem vonzódik. Időközben próbáljon meg pihenni.

A szexualitás típusai:
Az emberek néhány közös címkét használnak szexualitásuk azonosítására. A szexualitását nem az határozza meg, hogy kivel harcolsz - ez arról szól, hogy hogyan érzi magát, és hogyan dönt az ön azonosítása érdekében. Fontos az, hogy úgy dönt, hogy melyik címke érzi magát kényelmesnek, vagy egyáltalán nem választ ki címkét. Lehet, hogy - mint sokan másoknak is - a választott címke idővel megváltozik.


Egyenes / heteroszexuális:
Leginkább az ellenkező nemű vagy nemű emberek körében vonzza őket.

Gay / homoszexuális
Leginkább az azonos nemű vagy neműek körében vonzódik (a fiúkra vonatkozik - és gyakran a lányokra is).

leszbikus
Leginkább az azonos nemű vagy nemű emberek vonzzák őket (nőkre vonatkozik).BiszexuálisMind a férfiak, mind a nők vonzzák.

PansexualBármely nem, nem vagy szexuális identitás romantikus és szexuális partneréhez vonzza. („Pan” jelentése „all”.)

Polysexual
Sok, de nem és nem, nem és szexuális identitás romantikus és szexuális partnerével vonzza őket. (A „Poly” jelentése „sok”.)

nem nélküli
Nem igazán szexuálisan vonzza senkit. Néhányan a „queer” vagy a „fluid” címkéket is választják annak érdekében, hogy kifejezzék magukat személyes érzéseikkel.Olyan emberekkel foglalkozik, akik nem szeretik a szexualitásátFontos felismerni, hogy mindannyian különböznek egymástól, és hogy a számunkra megfelelőnek érző dolgok különböznek azoktól, amelyek másnak megfelelőnek érzik magukat. Tiszteletben kell tartanunk és pozitívan kell kezelnünk mások szexualitását vagy szexuális kapcsolatait, és támogatnunk kell a szexualitásuk biztonságos, konszenzusos és felelősségteljes felfedezéséhez való jogukat.

Ha segítségre van szükségeSoha nem jó, ha valaki zaklat téged, vagy rossz érzésnek tekinti szexualitását. Soha nem kell egyedül kezelnie ezt a fajta kezelést másoktól. Számos szolgáltatás nyújthat támogatást, ha szexualitásuk alapján zaklatnak valakit.