2019. május 13., hétfő

Akivel a nő szexelni akar - az alfahím

Sok srác gondolkodik el kezdeti csajozós kudarcai után azon, hogy vajon miért nem őt választották a nők. Miután sorra veszik hibáikat, és rájönnek, mit rontottak el, a következők történhetnek: vagy az önsegélyező irodalomhoz fordulnak, esetleg kipróbálnak egy másik módszert, netán elkezdik figyelni a körülöttük lévő Casanovák jellemzőit. Utóbbi a legcélravezetőbb. Tudtad, hogy sokkal nagyobb esélyed van a sikerre, ha "alfahímként" viselkedsz? De mit is jelent ez a fogalom, és mi tesz azzá valakit? Lássuk a válaszokat.


A világ talán legelmaradottabb szemlélete a férfiak terén, hogy macsónak igenis születni kell. Azonban ez cseppet sem igaz. Mint már hosszan részleteztük neked előző írásainkban, személyiséged teljes mértékben fejleszthető. Ahhoz, hogy sikeres legyél a nőknél, nem szabad megrekedned azon a szinten, ahol most vagy. Folyamatosan tréningelned kell magad a jobbra, és nem csak agyban, hanem tettekkel is.
Láttál már olyan srácokat, akik a teljesen lúzer szintről kezdték el a csajozást? Tudod, azokra a kockákra gondolunk, akik kamaszkorukban nem foglalkoztak semmi mással, csak a tanulással és a számítógépes játékokkal. Akkoriban biztos azt mondtad mindegyikről, hogy hú, hát ez a lúzer biztosan nem lesz sikeres soha a nőknél. Ez azonban nem igaz. Tudtad hogy bárki képes radikális mértékben megváltozni, ha felismeri sikertelenségének forrásait? Pedig nem egy ilyen esettel találkoztunk már.
Vegyük csak Chuck Norrist. Ha őt látod egy filmben, rögtön az életerős, rettenthetetlen fószer ugorhat be róla neked is, azonban ez nem mindig volt így. Tudtad, hogy a színész gyermekkorában nagyon félénk és visszahúzódó volt? Mindenki őt bántotta az iskolában, és nagyon vágyott rá, hogy egyszer meg tudja verni őket. Aztán 1958-ban csatlakozott az USA légierejéhez, nem sokkal később pedig fekete öves harcos lett. Na, ennyit arról az elméletről, hogy alfahímnek születni kell.

Tulajdonságaink és jellemünk tehát teljes mértékben formálhatóak. Új viselkedésformákat vehetünk magunkra, (növekedésünkben veszünk is) fejleszthetjük személyiségünket, azonban mindez egyáltalán nem könnyű dolog. Roppant nagy önfegyelem szükséges hozzá, ami nem minden fickónak van csak úgy a kisujjába. Ugye te is örülnél, ha az egész macsóvá válás nem egy folyamatként zajlana le, hanem egyik napról a másikra? Mondjuk azzal, hogy becsönget hozzád a jótündér, vagy a teremtő ad neked egy jó nagy feromonadagot.
Azonban ha felébredsz, nem kell hozzá sok ész, hogy rájöjj: a való életben ez nem így megy. És jogosan teszed fel azt a kérdést, hogy jó, de akkor meséljétek el, hogyan? Kérésedet teljesítjük is, és a következő sorokban részletesen bevezetünk annak a világába, hogyan lehetsz igazi, ellenállhatatlan macsó, akiért megőrülnek a nők. Azt nem mondjuk, hogy ezektől a tulajdonságoktól jobb hódítóvá válsz, mint Brad Pitt, de ha magadra veszed őket, garantáljuk neked, hogy sikereid nem maradnak el a csajoknál. Felkészültél az alfahímmé válásra? Kezdjük az alapoknál.

Először is: gondoltad volna, hogy az alfahímeknek két típusát különböztethetjük meg? Márpedig ha ezidáig azt hitted, hogy a tekintélyt parancsoló férfiaknak csak egy fajtájuk van, nagyot tévedtél. Lássuk az első csoportot. Az alfahímek egyik fajtája, aki fizikai, szellemi vagy kommunikációs adottságai révén uralkodni tud mások felett, ami mellett úgy kelt saját irányába bizalmat, hogy humorát valamint sikerét is fel tudja mutatni. Utóbbinak pont ez a forrása, hogy saját szolgálatába tud állítani másokat. Ő az a férfi, aki a munkahelyen nem alkalmazott, hanem vezető, ráadásul az élet minden területén maga alá tudja rendelni a környezetét. Tökéletesen irányítja egy társaság beszédtémáját, ezáltal mesterien bánik a nőkkel is.

Az alfahímek másik típusa, akik nem uralkodni próbálnak, hanem tökéletesen oldanak meg problémákat, mindezt ráadásul olyan profi szinten, hogy mindig ők azok, akik nem szenvednek csorbát. Bizonyára te is találkoztál már sok ilyen sráccal, akik ebbe a csoportba tartoztak Sosem estek kétségbe, ha valami nehézség érte az élet valamely területén, hanem bőszen, felvetett fejjel kitartottak. Mindez annak köszönhető, hogy már sok mindent megéltek, és számtalan tapasztalatot szereztek arra nézve, hogyan dolgozzák fel és simítsák el tökéletesen a problémákat. Kommunikációjuk kitűnő, minden esetben barátságosak és kedvesek, a körülöttük lévőkkel pedig nem lenézően, hanem egyenrangú hangnemben beszélnek. Ezt a típust másképp Alpha-nicenak is nevezik.

Ahhoz, hogy alfahímmé válj, először is a kommunikációra kell ráállnod. Felkészültetek, srácok? Ha igen, akkor irány bele a tutiba!
Először is: az igazi alfahím legeslegfontosabb tulajdonsága a humor. A nők imádják a szórakoztató férfiakat, akiknek tudnak nevetni, és nem jönnek zavarba akkor sem, ha sikamlós témákra kerül a szó. Mesterien űzik a szexuális élcelődést, mindezt úgy, hogy mégsem lesznek vulgárisak. Ráadásul nem csak a nőket, de a körülöttük lévő bármilyen társaságot is kiadósan meg tudják nevettetni. Persze mielőtt azt mondanád magadról, hogy neked ez nem fog menni, verd ki a fejedből... Nem azt mondjuk hogy legyél humorista vagy stand up-os, csupán azt, hogy nyugodtan kezdj el kísérletezni, mi az a vicc, ami bejön az embereknek, és mi az, ami nem. Humorérzéke mindenkinek van. Csupán meg kel találni ezt magadban és felszabadítani.
Egy igazi alfahím másik megnyerő tulajdonsága az önbizalma. Ez pedig nem csak abban merül ki, hogy 100%-ig hisz magában, hanem abban is, hogy ezáltal megjelenésével is pozitív hangulatot áraszt mindenfelé. Ha belép egy terembe, ott meg sem kell szólalnia, hogy jobb legyen a hangulat, vagy csend legyen. Ha valahol feltűnik, már a kisugárzása is nagyot üt, mert testbeszéde nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt. Továbbá bármire képes, hogy kiemelkedjen, ugyanis nem érdeklik a következmények. Ennek tetejében pedig képes vitában legyőzni bárkit, aki kritizálja. Legtöbbször csak azzal, hogy elhiszi magáról: értéket képvisel.

A harmadik lényeges tulajdonság, hogy az alfahím önálló. Ebből az következik, hogy nem él társadalmi béklyókban, képes döntéseit egyedül meghozni, és egyáltalán nem érdekli a haverok vagy a szomszéd véleménye. Hisz abban, hogy az életét saját maga irányítja, még akkor is, ha sok kudarcot elkövet, mire sikeres lesz. Azonban ez nála ritka, mivel önállóságából kifolyólag nagyszerűen tervez előre, és életét tudatosan vezeti. Saját valóságában él, és a saját útján halad, miközben cseppet sem hisz abban, hogy a körülmények bármiben közrejátszanak. Tudja, hogy a sorsát és életének alakulását csakis ő tartja kézben, és nem a körülötte zajló események.
És végül egy olyan fontos dolog is jellemzi alfahím barátunkat, ami a mai világban már kiveszőben van. Ez pedig az őszinteség. Az igazmondás pedig nem csak úgy jelenik meg az alfa életében, hogy minden kérdésre a valóságot feleli, hanem úgyis, hogy felvállalja saját gyengeségeit és hibáit, akkor is, ha az hátrányosan hatna rá. Saját hiányosságainak felismerésével önbizalma nemhogy visszaesne, de sokat fejleszt önképén. Mivel fontosnak tartja a bizalom megtartását, és másoktól is ezt várja el, sosem tudna ferdíteni, füllenteni és hazudni. És végül, ami a legfontosabb: tenyerén hordozza a nőket azzal, hogy őszinteségével megbízhatóságot sugall, ezzel egy olyan biztos támaszt nyújtva a női nemnek, ami igazi kinccsé tesz őt.