2019. május 10., péntek

Így fejleszd a kommunikációd!

Cikkem célja, hogy segítsünk neked fejleszteni kommunikációs képességeid, mert ez az első és legfontosabb dolog, amikor egy nővel kapcsolatot teremtesz. Ha tudod, hogyan közelítsd meg a gyengébbik nemet, úgy, hogy magabiztos legyél,de mégsem tolakodó, nagy sikereket fogsz náluk elérni. Most bevezetünk a hatékony és természetes kommunikáció iskolájába. Olyan dolgokat árulok el neked, amikkel a legtöbb férfi sohasem lesz tisztában.


Ahhoz, hogy belemélyedjünk a témába, először tisztázzuk magát a fogalmat. Vagyis: mit jelent a kommunikáció? Emlékszünk még? Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki tud rá legalább egy meghatározást mondani, de a rend kedvéért kezdjük a hivatalos formával. A kommunikáció információk cseréjét valamint közlését jelenti egy erre szolgáló eszköz vagy jelrendszer segítségével. Lehet egy vagy kétoldalú, de mivel ez az oldal a csajozásról szól, természetesen utóbbit vesszük górcső alá.

Jól kommunikálni nem lehetetlen dolog. Az önkifejezés képessége és a beszélgetésre való hajlandóság mindenkiben ott van. A probléma csupán az, hogy az ember a folyamatos növekedésben ennek nem tulajdonít jelentős szerepet. Hadd szemléltessük ezt nektek a következővel: ha lementek a boltba 1 kilo kenyérért, csak egy mondat a kérés, és végbemegy az interakció. Aztán már ki is mentünk a boltból, mintha mi sem történt volna. Ha a buszon leülünk, azt is hipp-hopp elintézzük. Csupán megkérdezzük, szabad-e a hely, aztán az esetek 80%-ában leülünk a másik mellé úgy, hogy egy árva mukkot nem szólunk egymáshoz egész úton.
Csak magunkkal foglalkozunk, és cseppet sem érdekel, mi van a másikkal. A közöny jelensége beleitta magát az új évezredbe, és teljesen megszokottá vált. Ez a jelenség felelős azért, hogy nem tudunk kapcsolatot teremteni, miközben a másik megismeréséhez ez elengedhetetlen. Az emberek 70%-ának nincsenek igazi barátai, csak ismerősei ugye, aztán azt sem tudják mit kezdjenek magukkal. Te tartozz azok közé, akiknek cseppet sem közönyös a másik. Miért? Mert úgy fogod megtanulni a hatékony kommunikációt, ami később nagy hasznodra válik a nőkkel való ismerkedésben.

Érted? Ha el akarsz kezdeni komolyan csajozni, ismerj meg minél több embert magad körül, akikkel rendszeres kapcsolatot építesz ki. Lehetnek ők a haverok, akikkel eljársz biliárdozni vagy bulizni, de lehet a troli sofőrje is, vagy az öreg néni a szomszédból. De félre ne érts minket! Eszedbe ne jusson a fent említett kettővel kezdeni, csupán próbáld őket megismerni jobban. Hogy mivel? A kommunikáció útján. Hogy miért biztatunk erre? A válasz igen egyszerű. Azért barátom, mert ha az öreg nénivel vagy bácsival nem tudsz elbeszélgetni, a nőkkel sem fogsz tudni.

Azt javaslom, próbáld ki a következő dolgot: ha tömegközlekedéssel jársz iskolába vagy munkába, a felszálláskor változtass egy kicsit a magatartásodon. Például a vezetőnek ne csak egy színtelen "Sziát!" köszönj, hanem hanem érdeklődd meg tőle azt is: "Hogy van?" Ezzel a jelentéktelennek látszó közbeékeléssel máris fel fogod dobni a kedvét, még akkor is, ha rosszul érzi magát, hiszen az érdeklődés mindenkinek jólesik. Amikor bemész a közértbe kenyérért, próbálj szóba állni az eladóval is. Csak említsd meg neki az időjárást, és a végén egész jó beszélgetés sülhet ki belőle. 
Megerőltetőek a fentiek? Na ugye, hogy nem! És garantáljuk, hogy hasznodra is fognak válni! Emlékezz arra, amit előbb már írtunk: erre azért van szükséged, hogy később a nőkkel is "görcs nélküli" kommunikációt tudj létesíteni. És ahhoz, hogy ehhez a lépéshez legyőzd a gátlásaid, a társadalom a legjobb terep.
Sok srácnak azért nincs sikerélménye a nőknél, mert nem gyakorolják a szocializációt. Csak elvannak a megszokott baráti körükben, nem ismernek meg új embereket, ezáltal nem érik őket új ingerek sem. Az ilyen fiúk bentragadnak egy olyan fázisban, amit a pszichológusok komfortzónának neveznek. Ez a kifejezés azt jelenti, amikor valaki eseménytelen környezetben éli mindennapjait, és elszigetelődik társaitól. Ebből az állapotból kell neked kilépni, hogy megtanulj kezelni ismeretlen helyzeteket. Különben konfliktusmegoldó képességed folyton a 0-án fog állni, pedig egy párkapcsolatban erre az adottságra lesz legnagyobb szükséged. Tehát: lépj ki a komfortzónádból, és kommunikálj!