2019. augusztus 1., csütörtök

Mekkora az átlagos pénisz?

Figyelembe véve a ingyenes, könnyen hozzáférhető internetes pornográfia gyakoriságát és az olyan agresszív marketing növekedését, amelyben a hosszabbítók és nagyítók használatával nagyobb péniszt ígérnek a vállalatok, könnyű belátni, hogy miért homályosodhatott el a férfi nemi szervek hosszával és környékével kapcsolatos igazság.

Akkor talán nem meglepő, hogy a kutatók következetesen azt tapasztalják, hogy a férfiak fokozották a férfiasságukkal kapcsolatos aggodalmaikat.
Gyors tények az átlagos péniszméretről
Íme néhány kulcsfontosságú pont az átlagos péniszmérettel kapcsolatban. Részletesebb és támogató információk a fő cikkben találhatók.
Míg a nők 85 százaléka elégedett partneri péniszének méretével és arányával, a férfiak kevésbé vannak biztosak magukban.
A férfiak 45% -a hiszi kicsi péniszét.
A vizsgálatok során a pelyhes hosszúság átlagosan 7-10 centiméter (2,8-3,9 hüvelyk).
A pelyhes kerület vagy a kerület átlaga 9-10 centiméter (3,5-3,9 hüvelyk).
A megfelelő hosszúság átlagosan 12-16 centiméter (4,7-6,3 hüvelyk).
A megfelelő kerület körülbelül 12 centiméter (4,7 hüvelyk).

Mikor a pénisz mérete túl kicsi?

A pénisz a herék mögött nyúlik vissza - a mért hossz nem tartalmazza ezt a részt.
A kicsi pénisznek valószínűleg a legmegfelelőbb mérőszám az orvos által használt pénisz növelésekor alkalmazott küszöbérték.
A Journal of Urology kiadványban közzétett kutatók 80 "fizikailag normális" férfi pénisz méretét vizsgálták, mérve a pénisz méretét a gyógyszer által kiváltott erekció előtt és után.
Az átlagméret megállapítását követően arra a következtetésre jutottak
"Csak azok a férfiak tekinthetők jelölteknek, akiknél a pénisz meghosszabbításra kerül, kevesebb, mint 4 cm (1,6 hüvelyk), vagy nyújtott vagy merevített hossza kevesebb, mint 7,5 cm (3 hüvelyk)."
 
Mi a „normál” vagy az átlagos péniszméret?
A Journal of Urology tanulmányban a kutatók a következőket találták a 80 férfi közül:
Átlagos péniszméret 8,8 cm (3,5 hüvelyk), ha pelyhes
A pénisz átlagos mérete 12,9 cm (5,1 hüvelyk), amikor feláll

Számos tanulmány vizsgálta a pénisz átlagos méretét.
A tanulmány azt is megállapította, hogy az ember merevedő péniszének mérete nem volt összefüggésben a petyhüdt méretével.
Ez azt jelenti, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek pénisze eltérő hosszúságú, ha pelyhes, hasonló méretű, felálló péniszük is lehet. Nem volt kapcsolat a férfiak életkora és a péniszméret között.
A 200 török ​​férfi tanulmánya alátámasztotta azt a megállapítást, hogy mekkora a péniszhossz "növekedhet" - "zuhanyzó" vagy "termelő" - egy 200 török ​​férfiban végzett tanulmány is alátámasztotta, amelyben a "pelyhes hosszúságnak kevés jelentősége volt a merev pénisz meghatározásában hossz."
Az átlagos péniszméret meghatározására irányuló kutatás egy, a 2014 januárjában közzétett tanulmányt tartalmaz, amelyben több mint 1600 amerikai férfit vizsgáltak meg, bár nem végeztek független fizikai méréseket.
Ehelyett a tanulmány a férfiak saját péniszméretére támaszkodott. A jelentések viszont meglehetõsen megbízhatónak tekinthetõk, mivel a férfiaknak óvszert kellett adni, hogy megfeleljen az ön által jelentett mérésnek, ami azt jelenti, hogy bármilyen pontatlanság rosszul járó profilaxist eredményezne.

Ez a tanulmány megállapította, hogy az átlagos péniszméret a következő:

Egy felálló pénisz átlagos mérete 14,2 cm (5,6 hüvelyk)
Az erekált pénisz átlagos kerülete 12,2 cm (4,8 hüvelyk).

A kutatók szerint az önállóan beadott pénisz méretei összhangban álltak más kutatások eredményeivel. Tanulmányuk hozzátette azt a megállapítást, hogy az erekció pontos méreteit befolyásolhatja az ébredés módja, például az, hogy az ember kezét stimulálja-e.

A pénisz hosszának méréséhez nyomja be az egy vonalzót az ágyékba és mérje meg a pénisz aljától a hegyéig.
A pénisz kerületének méréséhez tekerje be a mérőszalagot a pénisz legszélesebb része körül. Pénisz mérete: Úgy tűnik, hogy a nők kevésbé törődnek vele, mint a férfiak
A férfiak aggodalma, hogy a pénisz mérete megfelel-e a nők kívánságainak, nagyjából helytelennek tűnik.
Az elégtelenség miatti megalapozatlan aggodalmakat nem segíti az a tény, hogy az ember saját péniszének saját megítélése automatikusan kisebbnek tűnik számára, mint valaki másnak.
A péniszről felülről lefelé nézve kisebbnek tűnik, összehasonlítva azzal, hogy egyenesen vagy oldalról néz ki.
A saját péniszének ebből a szempontból történő látása és esetleges összehasonlítása más férfiak mellékleteivel más perspektívából tehát megerősítheti a pénisz méretével kapcsolatos téves elképzeléseket. De van-e a nők megbízhatóbb felfogása?
Az egyik tanulmány, amelyet a British Journal of Urology International közzétett, azt sugallta, hogy míg a nők többsége, mintegy 85 százaléka, elégedett volt partnerük péniszének méretével és arányával, a férfiak kevésbé voltak biztosak magukban.
A tanulmányban részt vevő férfiak közel fele (45 százalék) úgy gondolta, hogy kicsi péniszük van, ám a kutatók szerint a kis pénisz mérete valójában ritka.

Körülbelül 170 nő válaszolt kérdőívekre egy másik tanulmányban, amely megállapította, hogy bár a péniszméretnek bizonyos jelentőséget tulajdonítanak, ez a nők "egyértelmű kisebbségének" csak kisebb jelentőséggel bír.
Miközben a férfiak többsége aggódik a pénisz mérete miatt, a nőket inkább érdekli a szélesség, egy tanulmány szerint.
Az 50 szexuálisan aktív egyetemi hallgató tanulmánya kimutatta, hogy a nők túlnyomó többségében - tízből 9-nél - a pénisz szélessége fontosabb a szexuális elégedettség szempontjából, mint a pénisz hossza.

A nők nem akarnak nagy péniszű férfiakat.
A PLOS ONE nyílt hozzáférésű folyóiratban, 2015 novemberében közzétett tanulmány új megközelítést alkalmaz, amelyben a nőket arra kérik, hogy mutassák meg péniszméreteiket 33 különféle méretű 3D-s nyomtatott modell alkalmazásával. Az előző tanulmányok alapján a méretek 4 hüvelyk és 8,5 hüvelyk közötti hosszúságon és 2,5 hüvelyk és 7,0 hüvelyk körüli tartományonként voltak nyomtatva, az átlagos amerikai péniszméret 6,2 hüvelyk (15,2 cm) hosszúságú, körülötte fekvő felállítása alapján történt. 12,7 cm méretű.
A 3D-ben nyomtatott tengelyek kék műanyagban voltak, hogy ne utaljanak semmiféle olyan versenyre, amely sértheti a nők átlagos méretű ötleteit.
A 33 kék modell közül a méretpreferenciát jelző 75 nő kissé eltérően választott attól függően, hogy milyen kapcsolatra gondolkodtak (és mindenesetre megmutatta, hogy olyan méretet akarnak, amely csak kismértékben meghaladja a tanulmányokban talált átlagokat):
A hosszú távú szexuális partnerek esetében az egyéjszakás állásokhoz képest kissé rövidebb kerülettel és hosszúságú péniszt választottak, átlagos választásuk 6,3 hüvelyk és körülbelül 4,8 hüvelyk.
Ez összehasonlítva azzal, hogy az egyszeri szexpartnereket inkább 6,4 hüvelyk hosszúságúak és 5,0 hüvelykes kerületüknél kedvelik.
Több péniszmérés
Számos különféle vizsgálat célja az átlagos péniszméret meghatározása. Az egyik, 2001-ben közzétett 3300 fiatal olasz férfinak 17 és 19 év közötti mérése volt.
Megállapította, hogy a pelyhes péniszek átlagos hossza 9 centiméter (3,5 hüvelyk), a pelyhes kerület (a tengely közepén) 10 centiméter (3,9 hüvelyk).
Egy másik tanulmány egy másik, 301 fizikailag normális indiai férfi populációt vizsgált, és arra törekedett, hogy összehasonlítsa annak eredményeit más országok méretbeli eredményeivel.
A 2007-es tanulmány szerzői szerint az eredmények "segítenek a péniszmérettel aggódó betegek tanácsadásában és a pénisznövekedés műtétében".
Habos: átlagos átlagos hossza 8,2 centiméter (3,2 hüvelyk), és kerülete (a feszített pelyhes pénisznél) 9,1 centiméter (3,6 hüvelyk) volt.
Helyes: az átlagos hossz 13,0 centiméter (5,1 hüvelyk) és a kerülete 11,5 centiméter (4,5 hüvelyk) volt.

Kutatási tanulmányok meghatározták a pénisz méretét és átlagot találtak - a tipikusan felálló pénisz jól illeszkedik az ezen a vonalzón feltüntetett tartományba.
Az általuk idézett 16 tanulmány közül a különféle országokból a legkorábbi több mint száz évvel ezelőtt készült el és 1899-ben jelent meg.

Mindegyik hasonló átlagos péniszhosszra érkezett:
A pelyhes hosszúság 7-10 centiméter (2,8-3,9 hüvelyk) körül mozog.
A pelyhes kerületek 9-10 centiméter (3,5-3,9 hüvelyk) körül mozogtak.
A megfelelő hosszúság 12-16 centiméter (4,7-6,3 hüvelyk) körül mozog.
A helyes kerület (csak egy korábbi vizsgálat) körülbelül 12 centiméter (4,7 hüvelyk) volt.
Fokozott aggodalmak, „téves” bővítési vágyak
Az indiai tanulmány szerzői azt írták, hogy a normál pénisz méretének meghatározása "jelentős érdeklődést mutat", mivel "a" rövid péniszről "panaszkodó és a pénisznövelő eljárásokat kereső személyek száma folyamatosan növekszik".
Más kutatások azt sugallták, hogy a legtöbb pénisz meghosszabbítását célzó férfinak túlbecsült nézete van arról, hogy mi a normális péniszméret.
A 67 férfi vizsgálatában, amelyek rövid péniszről panaszkodtak, valójában egyiküket sem találták súlyosan rövidnek. A szerzők szerint egyre több a férfiak, akik műtétet igényelnek a péniszük meghosszabbítására.
Az elhízásnak és az életkornak csak egy kis hatása van a pénisz méretére
2015-ben a Szaúd-Arábia kutatói közzétették egy retrospektív kohorsz-vizsgálat eredményeit, amelyben 778 férfi átlag életkora 43,7 év (20 és 82 év közötti) volt, akik Szaúd-Arábiában urológiai járóbeteg-klinikákon vettek részt.
A férfiakat kizárták a vizsgálatból, ha 18 év alatti, kis vagy rövid pénisz, Peyronie-kór, veleszületett görbület, klinikai hipogonadizmus, korábbi péniszműtét vagy trauma, vagy ezek bármelyikének panaszával terjesztették elő.
Az erekció orvosi kivitelezése után a kutatók méréseket végeztek és megállapítottak egy átlagot:
A pénisz hossza 12,53 centiméter (4,9 hüvelyk) a bőrtől a szeméremcsont felett a pénisz csúcsáig
A pénisz hossza 14,34 centiméter (5,6 hüvelyk) a szeméremcsonttól a pénisz végéig
A pénisz kerülete 11,50 centiméter (4,5 hüvelyk).
A kutatók azt is megmérték a férfiak testtömeg-indexét (BMI), amely növekszik az elhízással. Gyenge korreláció volt a nagyobb BMI és a rövidebb, merev péniszhossz között, amikor ezt a bőr felületén mértük a szemérem alatt, de nem, amikor a mérést a csontról a csúcsra végeztük.
Ez arra utal, hogy a pénisz rövidebbnek tűnik, ha a bőr alatt a pénisz látható alján több zsír van.
Ez a tanulmány gyenge korrelációt mutatott az egyre növekvő péniszméretek életkorával is.
A szerzők azonban megjegyezték, hogy az apró méretcsökkenés korlátozott mértékben érintheti az "öregedő férfiakat" - azt találták, hogy "a 70 és 20 éves férfiak közötti különbség centiméternél kevesebb volt.