2019. augusztus 1., csütörtök

Hogyan lehet megtalálni a megfelelő óvszerméretet?

Az óvszer sokféle formában és méretben kapható. A megfelelő illesztés megtalálása nehézkes lehet, de ez elősegíti az emberek jobb és biztonságosabb szexuális életét.
Az óvszer mérete elengedhetetlen annak biztosításához, hogy az óvszer hatékony legyen a nemi úton terjedő fertőzések (STI) és a terhesség megelőzésében. A túl kicsi óvszer eltörhet, és a túl nagy óvszer lecsúszhat a péniszről. A rosszul illeszkedő óvszer is kényelmetlenül érzi magát a szex során. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő óvszert a pénisz hossza és kerülete alapján, hogyan mérjük meg a péniszt, és más tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni óvszer használatakor.


Számos óvszer közül lehet választani, és a legtöbb embernek nem szabad bajban lennie egy megfelelő óvszer megtalálásával. A gyártók az óvszerméreteket mind a hosszúság, mind a szélesség mérésekor alapozzák.
A legtöbb óvszer hosszabb, mint amire szükségük lenne. Ha valaki úgy találja, hogy az alján túl sok tekercs van, akkor szüksége lehet egy szoros illeszkedésre. Ha nincs hátra tekercs, nagyobb óvszert kell használniuk.

Az óvszer illesztésekor a gömb fontosabb, mint a hosszúság, mivel a gömb a merev pénisz vastag része.

Nincs abszolút szabály arra, hogy kinek kell használni a különféle óvszert, de a következő, hüvelykben megadott útmutatások segíthetnek:
4,7 hüvelyknél kisebb méretűre szorosan illeszkedik
a 4,7–5,1 hüvelyk méretűnek rendszeresen illeszkednie kell
egy 5,1–6 "-es kerület nagyméretű illesztést igényel

Az óvszergyártók nem mindig teszik elérhetővé méretüket, és a márkák mérése forrásonként eltérő.
A legjobb óvszerméret megtalálásának első lépése a pénisz mérése. Ehhez az ember használhat vonalzót, mérőszalagot vagy húrdarabot. A legpontosabb eredmények érdekében a pénisz felállásakor mérni kell őket.
A következő lépésekkel végezze el a pénisz pontos mérését és megtalálja a legmegfelelőbb óvszert:
Mérjük meg a hosszúságot a pénisz aljától, ahol a pénisz megfelel a medencenek, a hegy végéig.
Használjon egy darab húrt vagy rugalmas mérőszalagot. Tekerje rá a pénisz vastagabb részeire, amely általában a tengely közepe közelében van. Karakterlánc használata esetén jelölje meg, ahol a húr keresztezi, és mérje meg a távolságot egy vonalzóval. Az óvszerek nemcsak különböző formájú és méretűek, hanem különféle anyagokat is tartalmaznak, beleértve a latexet, a poliuretánt és a báránybőrt.
Míg a gyártók latexet használnak az óvszer túlnyomó részének előállításához, egyes márkák nem-latex alternatívákat kínálnak azok számára, akik nem szeretik a latexet vagy allergiásak.

Latex
A latex az óvszer leggyakoribb anyaga.
A latex óvszerek nagyon rugalmasak, vékony hüvelyek. A latex hatékony gát a sperma, baktériumok és vírusok ellen. A latex azonban nem továbbítja a hőt, ami csökkentheti a kellemes érzéseket.
Az ember kerülje az olaj vagy olajalapú kenőanyagok latex óvszerrel történő használatát.
Az olajok lebontják a latexet, ami az óvszer elszakadását okozhatja. Víz- vagy szilikon alapú kenőanyagok a legjobb választás latex óvszer használatakor.

Poliuretán
A poliuretán egy műanyag, amelyet sok szempontból használnak, a szigeteléstől a bútorokig és az óvszerekig. A poliuretán óvszerek általában vékonyabbak, mint a latex óvszerek, és jobban átadják a hőt.
A poliuretán óvszerek hatékonyan gátolják a HIV és a bakteriális STI-k ellen. A poliuretán azonban kevésbé rugalmas, mint a latex, ami kissé törékenyebbé teszi őket, mint a latex óvszerek.

poliizoprénblokkokat
A poliizoprén nagyon hasonló a latexhez, de hiányzik a fehérjék, amelyek néha allergiás reakciókat okozhatnak. Ezek az óvszerek kissé vastagabbak, mint a poliuretán, de lágyabbak és természetesebbek, mint a latex.

Báránybőr
A báránybőr óvszerek nem tartalmaznak báránybőrét. Ehelyett a báránybél, a bél egy része, a fő alkotóeleme. A cecum vékony, tartós és jó a hőátadáshoz. Sajnos a báránybőr óvszer nem biztos, hogy védi a STI-kat vagy a HIV-t. Az óvszer a leghatékonyabb, ha helyesen használja. Az óvszer megfelelő használatához kövesse az alábbi tanácsokat:
Ellenőrizze a lejárati időt a csomagoláson. Az óvszer lejárati ideje után kevésbé hatékony és valószínűbb, hogy törni fog.
Ellenőrizze, hogy az óvszer még sértetlen-e. Sérülhetnek az óvszerek, amelyeket az emberek pénztárcájában vagy pénztárcájában tárolhatnak. Ellenőrizze, hogy a burkolat ép-e. Ha az óvszer szakadt vagy sérülés jelei vannak, ne használja, és azonnal dobja ki.
Óvatosan nyissa ki a csomagolást. Kerülje a fogak használatát vagy a csomag erőszakos beépítését, mivel ez az óvszert elronthatja.
Ügyeljen arra, hogy a peremen kívülre nézzen, hogy az óvszert a pénisz fölé tekerje.
Fogja meg az óvszer csúcsát és helyezze az erekáló pénisz fejére. A hegy csípése eltávolítja a felesleges levegőt, és tetején extra helyet hagy a sperma gyűjtésére.
Görgesse le az óvszert a tengelyen a pénisz alapjáig.
Ha az óvszert nem kenik, használjon kis mennyiségű víz- vagy szilícium alapú kenőanyagot az óvszer külső oldalára.
A magömlés után húzza ki az óvszer alapját. Ezzel megakadályozza, hogy leesjen.
Óvatosan távolítsa el az óvszert, kössön be egy csomót a nyitott végén, és dobja a szemétbe. A megfelelő óvszer kiválasztása nehéz és még ijesztő feladat lehet. Miután az emberek megismerik a megfelelő méretet, elvégezhetnek egy kis kutatást és megtalálhatják a kívánt anyagot és stílust.

Az óvszer a jó szexuális egészség nélkülözhetetlen része. Védenek mind az STI, mind a vírusos fertőzések, például az Ebola és a Zika terjedése ellen. Megakadályozhatják a nem tervezett terhességeket is.

Megfelelően megfelelő óvszer megtalálása elősegíti a terhesség megelőzését és a STI-k elleni védelmet. Ezenkívül a megfelelően illeszkedő óvszerek javíthatják a nemi közösülés élményét is, ezáltal a szex kényelmesebbé és élvezetesebbé téve.