2019. június 11., kedd

A kielégítő szex kulcsa

A Reddit arra késztette az embereket, hogy osszák meg a legjobb tippjeiket a kielégítő szexhez. A leggyakoribb válaszokat végül kiválogatta Dr. Justin Lehmiller, Ph.D., a Kinsey Intézet kutatója és a Tell Me What You Want szerzője. Lássuk az eredményt!


"Ne várjon, hogy valaki csak tudja, mit akar," szól egy bejegyzés. "Mondd meg neki." Lehmiller egyetért ezzel a tanáccsal, és sokszor hasonlóan fejezi ezt ki: "Túl sokan elvárják, hogy partnereik az ágyban elmeolvasók legyenek" - mondja. "Azonban ez a megközelítés általában csalódáshoz vezet. Meg kell tanulnod kommunikálni, hogy mit akarsz, és mondd el a partnerednek, mikor jól érzed jól magad, és mikor nem." 

Egy másik megjegyzés figyelmeztet arra, hogy a pornót a valóságban ne referenciaként használják. Megjegyezve, hogy nem mindenkinek van olyan teste, amit a szexfilmekben lát, és hogy bizonyos pozíciók kényelmetlenek lehetnek, amikor otthon próbálkoznak. A testhelyzetek olyan kínosnak tűnnek, hogy kényelmetlenül érezheted magad, ha kipróbálod. „A Pornó problémás lehet, ha abból tanuljuk a szexet. De akkor is, ha feltételezzük, hogy a pornó a valóságos testek és a szex pontos tükröződése” - mondja Lehmiller.


"Ez azonban nem azt jelenti, hogy a pornó természetszerűen rossz, mert a pornó nagyon is része lehet az egészséges szexuális életnek. Például, nincs semmi baj a pornó használatával, mint a fantázia elhelyezésének módja, vagy egy kitörés keresése" Csak ne feledd, hogy az, amit nézel, nem a szex vagy az emberi test realitása.

Egy másik gyakori tanács, hogy az orgazmus nem szükséges. "Nyilvánvaló, hogy nagyszerű," olvashatjuk az egyik megjegyzést, "de nem kötelező, hogy a szex az orgazmus eléréséről szóljon." Az emberek sokszor nyomást gyakorolnak magukra és partnereikre minden alkalommal, amikor szexelnek, mondja Lehmiller: "A szexkutatók ezt orgazmikus elvárásnak hívják - alapvetően az a hiedelem, hogy a szex nem igazán szex, kivéve, ha orgazmusod van.


A szexnek szórakoztatónak és élvezetesnek kell lennie az orgazmussal vagy anélkül, és ironikusan szólva: minél nagyobb nyomás nehezedik az orgazmusra, annál kevésbé valószínű, hogy megtörténik.

A kevésbé várt tipp, amely kifejezetten a férfiakra irányul, a következő: "Ne maradjon csendben". Lehmiller pedig egyetért azzal, hogy a szexuális élet valóban kicsit zajos lehet, ha mindenki számára jó. A kutatások szerint nemtől függetlenül azok emberek, akik sokat nyögnek az ágyban, szexuálisan elégedettek. Miért? Mert ez a szexuális kommunikáció egyik formája. Ez közvetíti a partner felé, hogy jól érezzük magunkat, továbbá azt is, hogy jól sikerült a munka. :)